Frank van der Lende en Eva Koreman nieuw middagduo op 3FM

Door ANP, woensdag 25 maart 2020 14:11, bron: ANP

NPO 3FM begint april met een vernieuwde programmering. De ochtenduren uitgezonderd krijgt de radiozender een ander jasje met als blikvangers Timur Perlin, die overkomt van Radio 2, en het nieuwe middagduo Frank van der Lende en Eva Koreman.

Timur Perlin keert terug op het oude nest en gaat van maandag tot donderdag de lunchshow verzorgen. Frank en Eva vervangen Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen in de middag. Zij verhuizen op hun beurt naar de vroege avond. De komende tijd presenteert Mark het programma nog alleen omdat Rámon thuiszit vanwege privéomstandigheden.

Herman Hofman vervangt ondertussen Angelique Houtveen in de vroege middag. Zij schuift naar het weekend. Sagid Carter wordt de nieuwe stem van het avondprogramma 3VOOR12. Ze neemt de show over van Eva Koreman, die 3VOOR12 sinds 2018 presenteerde.

Weerzien

De vernieuwde programmering stond al een tijdje gepland, zegt zendermanager Sharid Alles. "Het voelt dubbel om in deze onzekere tijd de geplande versterking van 3FM te presenteren. Tegelijkertijd zijn we ook volop met het 'nu' bezig." Zo steekt de 3FM vrijdag Nederlandse artiesten een hart onder de riem en is het station een actie begonnen tegen verveling onder thuiszittende jongeren.

Voor Frank van der Lende wordt het middagtijdslot een weerzien. Hij presenteerde van 2015 tot eind 2017 ook de middagshow, toen als vervanger van het populaire duo Coen Swijnenberg en Sander Lantinga. 3FM haalde zijn programma echter van zender toen de show niet aansloeg.

De luistercijfers van 3FM blijven al lang achter op de concurrentie. De zender zag de cijfers de afgelopen vijf jaar met 80 procent dalen. Al verschillende keren werd het roer omgegooid maar tot dusver zonder succes.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren