Aflevering New Amsterdam over virus uitgesteld

Door ANP, donderdag 26 maart 2020 02:08, bron: ANP

Een aflevering van ziekenhuisserie New Amsterdam waarin een dodelijk griepvirus uitbreekt in New York, blijft voorlopig op de plank liggen. Dat heeft zender NBC in overleg met de makers van de serie besloten.

"De wereld heeft op dit moment veel minder fictie nodig, en veel meer feiten", aldus showrunner David Schulner in een essay voor Deadline. "We hebben een aflevering gemaakt over een griepvirus. We laten daarin zien wat er gebeurt als het ziekenhuis tenten op de parkeerplaats moet inrichten omdat alle bedden bezet zijn. Als dokters en verplegers moeten blijven doorwerken omdat degenen die hen zouden aflossen ziek zijn. Wat er gebeurt als de paniek toeslaat, als er mensen in quarantaine moeten. Als er mensen sterven. Maar soms zijn die beelden te angstaanjagend om naar te kijken."

De filmmaker vervolgt: "De beelden die we wilden laten zien, van New Yorkers die de parken ontvluchten, autopsies die worden verricht in noodlaboratoria, zijn nu moeilijk om te kijken. Sommige zouden ze respectloos vinden. Sommigen zouden het ongepast noemen. We hebben hard aan deze aflevering gewerkt en willen dat hij uitkomt. En dat gaat gebeuren. Maar niet nu."

New Amsterdam wordt gefilmd in New York. De productie is enkele weken geleden stilgelegd. De producenten hebben meteen daarna de maskers, handschoenen en ander beschermend materiaal dat bij de opnames gebruikt werd gedoneerd aan de lokale gezondheidsautoriteiten.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren