MAX komt met Ouderenjournaal, NPO start Heimwee TV

Door ANP, donderdag 26 maart 2020 15:32, bron: ANP

Omroep MAX komt vanaf maandag met een extra Ouderenjournaal. Dat heeft directeur Jan Slagter donderdag gezegd. De uitzendingen duren een kwartier en beginnen om 16.45 uur op NPO1. Het Ouderenjournaal zal in elk geval tot 3 juli dagelijks worden uitgezonden. Slagter gaat de uitzendingen zelf presenteren, mogelijk met medepresentatoren.

Het programma geeft informatie over de coronacrisis die specifiek voor ouderen van belang is. Veel ouderen zitten in isolatie. Verpleeghuizen en zorgflats hebben hun deuren gesloten voor bezoek, om de verspreiding van het virus onder ouderen tegen te gaan.

Voor deze groep komt de NPO vanaf maandag ook met Heimwee TV. Op NPO 2 zijn elke dag van ongeveer 10.00 tot 16.00 uur succesvolle programma’s uit de oude doos te zien. "Het gaat om series, films en shows van weleer waar veel ouderen goede herinneringen aan koesteren", legt Slagter uit. Veel van de programma’s wonnen ooit de Televizierring. Ook gaat de NPO extra films aankopen die zich op ouderen richten.

Omdat de televisiegidsen al gedrukt zijn, zal in de uitzending van Tijd voor MAX elke dag worden gemeld wat er de volgende dag in Heimwee TV te zien is. Of ook in de radioprogrammering aanpassingen worden gedaan, kan Slagter nog niet zeggen. Een van de plannen is om het onder ouderen zeer populaire programma Nachtzuster extra zendtijd te geven. Presentator Astrid de Jong is op YouTube wel al een dagelijks ‘Dagzuster-vragenuurtje’ begonnen; hier was veel vraag naar in de online-community van het programma.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren