K3 spoort kinderen aan handen te wassen in nieuw nummer

Door ANP, donderdag 26 maart 2020 17:42, bron: ANP

K3 heeft een nieuwe versie van hun nummer Handjes draaien opgenomen vanuit huis: Handjes wassen. Met dit nummer willen ze kinderen stimuleren om goed hun handen te wassen en voor elkaar te zorgen in deze lastige tijden. "Vooral voor kindjes is deze situatie raar: een virus waar mensen aan sterven, ze kunnen niet naar school, ze mogen niet knuffelen. Met dit nummer willen we tegen ze zeggen: doe gewoon wat ze van u vragen en dan zal het allemaal voorbijgaan", legt Hanne uit aan BuzzE.

Het idee om de tekst van Handjes draaien te verschrijven, kwam van hun fans. "We hebben toen meteen alles in gang gezet en een tekst gemaakt die ook voor kinderen goed te begrijpen is. We hopen dat het binnenkomt bij kinderen en we ze de maatregelen op een leuke manier meegeven", zegt Marthe.

Marthe, Hanne en Klaasje maakten voor de nieuwe versie van het nummer uit 2013 ook een videoclip, die ze apart van elkaar vanuit huis opnamen. "Het heeft wel even geduurd voordat de opname gelukt was", lacht Klaasje "Er kwam veel meer bij kijken dan we oorspronkelijk dachten. De gitaar en zanglijntjes moesten we één voor één opnemen en naar elkaar doorsturen. Dat was wel meer gedoe dan normaal."

Corona-album

Zelf krijgen de zangeressen ook te maken met de gevolgen van het virus en missen ze vooral elkaars gezelschap. "Normaal zijn we 24/7 samen voor repetities, dus het is wel even heel gek zonder elkaar te zijn." Het thuiszitten is voor het drietal even omschakelen, omdat ze net in een hele drukke periode zaten. "We zaten elk weekend in een ander hotel en deden zes shows per weekend. Nu is het echt de omgekeerde wereld", zegt Klaasje.

Toch vinden ze het ook wel "heerlijk" om wat rust te hebben. "Na 4,5 jaar K3 is er eindelijk een periode dat we boeken kunnen lezen en helemaal kunnen resetten." Helemaal stil staan ze ook weer niet. "De shows zijn uitgesteld, maar we zijn nog steeds coach bij The Voice Kids in België, waarvoor we de kinderen nu online begeleiden. Ook hebben we onderling meetings over een aantal verschoven projecten", vertelt Hanne.

Voorlopig komen er naast Handjes wassen nog geen andere nieuwe nummers aan. "We staan open voor veel ideeën, maar er zijn nog geen concrete plannen om een corona-gerelateerd album te maken", grinnikt Marthe.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren