Britse sterren klappen en juichen voor hulpverleners

Door ANP, donderdag 26 maart 2020 21:59, bron: ANP

Na landen als Frankrijk, Spanje en Nederland vorige week klonk donderdagavond ook in het Verenigd Koninkrijk applaus voor medewerkers in de zorg tijdens de coronacrisis. Britse sterren gaven massaal gehoor aan de actie #ClapForOurCarers, zo was te zien op social media.

Victoria en David Beckham applaudisseerden met hun gezin. "We klappen allemaal om onze dankbaarheid te uiten aan alle mensen die zo ontzettend hard werken om het voor ons veilig te houden", zei Victoria in het filmpje op haar Instagram Stories. Haar echtgenoot is het roerend met haar eens. "We zijn zo trots op jullie. Heel erg bedankt."

Star Wars-acteur John Boyega vond het geweldig om zijn buren te horen klappen, schrijft hij op Twitter. Niall Horan is het daarmee eens. "Het was prachtig, maar laten we hopen dat ze krijgen wat ze echt verdienen als dit allemaal achter de rug is."

Bond

Ook de cast en crew van James Bond klapte en juichte mee. Op de Twitter-account van 007 is een filmpje te zien waarin onder anderen Daniel Craig en zijn vrouw Rachel Weisz applaudisseerden.

Het initiatief van de actie komt van de Nederlandse Annemarie Plas, die in Londen woont. Zij zag hoe de actie vorige week in Nederland werd opgepakt en wilde dit ook doen in het Verenigd Koninkrijk.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren