logo songteksten.net

Typhoon treedt op voor virtueel publiek

Nu bij veel artiesten door de coronacrisis het werk stilligt, is er tijd over voor nieuwe initiatieven. Zo is vrijdag het platform Ruimte om te Raken live gegaan, waarin artiesten optreden voor een exclusief virtueel publiek van vijftig personen die door middel van een tablet online meekijken. In het eerste project op het platform, genaamd Touchscreen, treden onder anderen Typhoon, Iris Hond en Tangarine op.

"In tijden waarin afstand houden van levensbelang is, is het belangrijk verbinding te houden. Het doel van dit project is om elkaar te blijven raken, juist nu we zijn toegewezen op schermen", aldus de organisatie. "In deze stilstand vinden we als vanzelf nieuwe manieren van ontmoeten en elkaar raken. Want dat we elkaar niet meer fysiek mogen aanraken, wil niet zeggen dat we elkaar niet meer kunnen raken!", zegt een van de initiatiefnemers Nils Roemen.

Op de website van Ruimte om te Raken kunnen honderd mensen zich aanmelden om via een tablet aanwezig te zijn bij één van de twee concerten die plaatsvinden in een verlaten evenementenlocatie. Ze loggen in vanuit hun eigen huis en met een eigen telefoon. Vanaf 1 april is er ook een algemene livestream te zien.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren