Liesbeth List in laatste interview: ik pieker niet over de dood

Door ANP, vrijdag 27 maart 2020 22:20, bron: ANP

Liesbeth List was niet bezig met de dood. Zo vertelde de zangeres, die woensdag op 78-jarige leeftijd is overleden, in haar laatste interview. Jeroen Pauw sprak List in 2016 voor het nieuwe NTR-programma Het Laatste Woord. De afspraak was dat het gesprek na haar dood voor het eerst zou worden uitgezonden. Dat gebeurde vrijdagavond op NPO 1 op de dag dat haar overlijden bekend werd.

List antwoordde een stellig "nee" toen Pauw haar vroeg of ze bezig was met de dood. "Ik weet dat ik er niet meer ben", legde ze uit. "Als ik er niet meer ben, dan is er één slachtoffer en dat is Elisah (haar dochter, red.)."

De zangeres vond het zelfs nutteloos om veel na te denken over de dood. "Als je daarover gaat piekeren dan is het jammer dat je nog leeft."

We zullen doorgaan

Over de woorden die ze op een gedenksteen zou willen, grapte ze de tekst 'we zullen doorgaan'. Daarmee doelde List op het gelijknamige nummer van Ramses Shaffy, haar goede vriend met wie ze jarenlang samenwerkte. "Dat was een grapje van Ramses en Liesbeth. Iedere keer als er iets misgaat dan zeggen we dat."

Pauw vroeg de zangeres uitgebreid naar haar vriendschap met Shaffy (1933-2009) en liet haar oude fragmenten van hem zien. "Geweldig toch. Er is niemand die zo kan zingen", reageerde List op een van de clips van de zanger. Ook spraken ze over haar veelbewogen jeugd, haar huwelijk met Cees Nooteboom en haar comeback in de jaren 90, aan de zijde van Frank Boeijen.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren