Ellie Lust roept op tot meer etherdiscipline in coronacrisis

Door ANP, zondag 29 maart 2020 10:03, bron: ANP

Oud-politiewoordvoerder Ellie Lust roept Nederland op tot het in acht nemen van meer etherdiscipline tijdens de coronacrisis. Dat stelt zij in een interview op de website van AT5. Lust viel op tijdens haar deelname aan Wie is de mol? door de ‘etherdiscipline’ waar zij telkens toe opriep als kandidaten op afstand via portofoons met elkaar communiceerden.

"Sinds de coronacrisis stellen mensen mij allerlei discipline-vragen", vertelt Lust. "Huiswerkdiscipline, hamsterdiscipline, nies-discipline en thuiswerkdiscipline." Mensen vinden het lastig om in deze onzekere tijden orde in de chaos te kunnen scheppen.

Lust roept vooral mensen die via Facetime of Skype overleggen en vergaderen op tot meer structuur. "Zorg tijdens het videobellen alsjeblieft voor dat er geen geluiden op de achtergrond zijn zoals rammelende koffiezetapparaten, blaffende honden of huilende baby's. Zorg ervoor dat als je in beeld bent, er niet opeens een poes op je laptop springt", aldus de oud-politievrouw. "Regel een goede internetverbinding. En als je hebt afgesproken dat je om 9 uur begint, zorg dan ook dat je er dan allemaal bent."
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren