logo songteksten.net

Onderzoek RTL: geen strafbare feiten in De Villa

In het het programma De Villa zijn volgens RTL geen strafbare feiten gepleegd. Dat heeft een commissie van experts geconcludeerd op basis van het (ruwe) beeldmateriaal, beschikbare documenten en gesprekken met betrokkenen, meldt RTL. Dat onafhankelijk onderzoek is in opdracht van RTL gedaan door Hoffman Bedrijfsrecherche onder leiding van strafrechtadvocaat Richard Korver.

Wel zijn in het montage- en uitzendproces van de show "ongelukkige inschattingen" gemaakt, waardoor in de media en bij kijkers de perceptie kon ontstaan dat er strafbare feiten zouden zijn gepleegd. Er zijn geen onregelmatigheden geconstateerd in het productieproces op locatie. Hier was sprake van een veilige omgeving met duidelijke grenzen en passende ondersteuning, aldus de onderzoekers.

Om de privacy van de individuele deelnemers te waarborgen zijn alleen de conclusies op hoofdlijnen bekendgemaakt.

Ophef

In De Villa namen acht vrijgezellen een week lang hun intrek in een luxueus onderkomen onder de Spaanse zon. In november vorig jaar ontstond ophef op sociale media vanwege twee fragmenten. Daarin is onder meer te zien hoe een van de deelneemsters een opdringerige medekandidaat van zich af moet slaan in bed. Ze wijst hem meerdere keren af, maar hij blijft haar lastigvallen.

RTL besloot vanwege de kritiek per direct te stoppen met De Villa en kondigde toen al een onderzoek aan. Vanwege de ophef stopte RTL tijdelijk met alle reality-tv.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren