James McAvoy doneert geldbedrag voor beschermingsmiddelen

Door ANP, maandag 30 maart 2020 12:16, bron: ANP

De Schotse acteur James McAvoy heeft een bedrag van 275.000 Britse pond (ongeveer 308.000 euro) gedoneerd aan de strijd tegen het coronavirus. De acteur gaf zijn geld aan de crowdfundingcampagne Masks for Heroes, die opgezet is door een groep van artsen uit het Verenigd Koninkrijk en geld inzamelt voor beschermingsmiddelen zoals mondkapjes, brillen en handschoenen.

"We kennen allemaal de verhalen van artsen en verplegers die hun eigen beschermingsmateriaal moeten kopen van het internet. Maar die producten zijn niet goed genoeg", zei de acteur in een Instagram-video. "Niet alleen komen ze daardoor in gevaar om zelf Covid-19 op te lopen, maar er is een groot risico dat ze het overbrengen op anderen. Deze situatie is urgent."

De donatie van de acteur was "verbazingwekkend", zei één van de initatiefnemers van het project. "Door zijn donatie kunnen we een bestelling plaatsen van 75.000 mondkapjes en 75.000 brillen." In het Verenigd Koninkrijk zijn bijna 20.000 mensen besmet met het virus. 1228 mensen overleden eraan.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren