logo songteksten.net

Jeroen van der Boom vindt ophef over 'coronalied' jammer

Jeroen van der Boom betreurt het dat de actie #zingcoronadewerelduit en het bijbehorende nummer Zon de afgelopen dagen zo veel kritiek hebben gekregen. De zanger, een van de honderd BN'ers die te horen is in het lied, laat maandag in een video op Instagram weten dat de intentie van het liedje door sommigen verkeerd is opgevat.

Zon, dat maandagavond wordt gelanceerd in Jinek, werd op social media omgedoopt tot 'coronalied'. Boze twitteraars lieten weten dat ze vonden dat BN'ers beter op een andere manier iets konden doen in de coronacrisis dan het zingen van een liedje waardoor ze vooral zelf aandacht krijgen.

Hoewel Jeroen zich normaal gesproken liever niet mengt in dergelijke discussies, wil hij toch reageren. "Ik las heel veel ruzie en onvrede over het liedje Zon. Wat ze dan noemen het 'coronalied'. Nou coronalied, zo is het nooit bij ons terechtgekomen", aldus de zanger. Hij werd door samenstellers en producenten Han Kooreneef, Luc Weegels, Joost Jellema en Jeroen Rombouts van Music Mates gevraagd om aan het lied mee te zingen. "Een heel mooi doel om mensen te ondersteunen en te steunen."

Dat het nummer, waar ook namen als Edsilia Rombley, Gordon, Leontine Borsato, Yolanthe Cabau op te horen zijn, niet door iedereen enthousiast wordt ontvangen vindt Jeroen apart. "Ik merk dat het door een paar mensen belachelijk gemaakt wordt en dat vind ik jammer. Iedereen doet z'n best, iedereen probeert een steentje bij te dragen. En als je wordt gevraagd om iets te doen voor een ander: dan doe je dat gewoon. Niet om jezelf een veer in de reet te steken maar om een liedje te zingen om mensen kracht te geven."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren