Ellie Lust over kritiek op coronalied: neem nog een augurk

Door ANP, maandag 30 maart 2020 23:03, bron: ANP

Ellie Lust vindt het "ontzettend jammer" dat de actie #zingcoronadewerelduit en het bijbehorende nummer Zon de afgelopen dagen veel kritiek kreeg. "Laten we allemaal positief zijn. Dat negatieve op voorhand al", zegt de oud-politievrouw, een van de honderd BN'ers die meezingt op het lied, maandag in Jinek.

De BN'ers die meewerkten aan het nummer, dat maandagavond is uitgekomen, werden er onder meer van beticht dat ze een slaatje wilden slaan uit de coronacrisis. "Iedereen heeft belangeloos meegedaan aan de actie. Als je zo reageert, dat past helemaal niet bij de positieve intenties", zegt Ellie. "Neem nog een augurk en ga lekker slapen."

Ook Remy Bonjasky, die te horen is op het nummer, betreurt het dat Zon op social media werd omgedoopt tot coronalied en dat werd opgeroepen tot een boycot. "Het slaat helemaal nergens op dat je in je zolderkamer zoiets moet tikken", aldus de oud-bokser. "Het is echt een mooi lied."

Goede doel

Zanger Kenny B is blij dat hij een bijdrage heeft kunnen leveren aan Zon. Het is een ode aan iedereen in Nederland in deze crisis. Ook aan de mensen die het liedje niets vinden, vindt Kenny. "Dan hebben ze lekker iets om over te praten."

Op Zon zijn ook artiesten als Jeroen van der Boom, Gordon, Edsilia Rombley, Patty Brard en Brainpower te horen. Alle eventuele opbrengsten van het lied gaan naar goede doelen.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren