logo songteksten.net

Ook Litouwen krijgt mogelijk andere songfestivalkandidaat in 2021

Het is nog maar de vraag of de band The Roop volgend jaar opnieuw de Litouwse inzending is voor het Eurovisiesongfestival. De Litouwse omroep LRT heeft besloten dat er een nieuwe nationale wedstrijd wordt georganiseerd. The Roop heeft daarin wel een finaleplaats aangeboden gekregen.

"We zijn allemaal bedroefd door deze situatie. Het nummer On Fire werd beschouwd als een van de belangrijkste kanshebbers om de wedstrijd te winnen. Het nummer heeft veel sympathie gekregen, zowel in Litouwen als in het buitenland", laat de omroep weten. Om de creatie van nieuwe liedjes te stimuleren en muziekproducenten en artiesten opnieuw een kans te geven is besloten een nieuwe nationale finale te houden. "We waarderen en bedanken The Roop enorm voor een verantwoorde aanpak bij de voorbereiding op het Eurovisie Songfestival van dit jaar."

Nadat twee weken geleden bekend werd dat het Eurovisiesongfestival in Rotterdam vanwege de wereldwijde coronacrisis dit jaar niet doorgaat, moeten deelnemende landen beslissen of ze in 2021 dezelfde artiest sturen. De artiesten die dit jaar zouden meedoen mogen dat volgend jaar ook, maar zij moeten wel een ander nummer insturen. Landen zoals Zweden, Finland en Noorwegen hebben aangekondigd dat ze net als Litouwen nieuwe nationale finales gaan organiseren.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren