Roemeense Roxen keert in 2021 terug als songfestivalkandidaat

Door ANP, dinsdag 31 maart 2020 14:42, bron: ANP

Roemeniƫ heeft besloten om volgend jaar weer zangeres Roxen af te vaardigen als deelnemer aan het Eurovisiesongfestival. Dat heeft de Roemeense televisiezender TVR bekendgemaakt. Ze zou dit jaar optreden in Rotterdam met het liedje Alcohol You, maar het muziekfeest in Rotterdam is door de uitbraak van het coronavirus een jaar uitgesteld.

Voor volgend jaar zal ze met een nieuwe song op de proppen moeten komen omdat de regels voorschrijven dat er alleen liedjes mee mogen doen die na 1 september in het jaar voorafgaand aan het festival zijn uitgebracht.

"Ik heb het goede nieuws gehoord en ik wil iedereen bedanken voor het vertrouwen. Ik ga zo snel mogelijk weer aan de slag om Roemeniƫ zo goed mogelijk te vertegenwoordigen in 2021. Jammer dat de regels mij niet toestaan om Alcohol You op te voeren, een lied waar ik echt van hou. Ik zal het blijven zingen telkens als ik de kans krijg. Ik kan nauwelijks wachten tot we weer aan het werk gaan om het beste lied voor ESC2021 te produceren," aldus Roxen.

Nederland besloot eerder al dat beoogd deelnemer in 2020 Jeangu Macrooy ook in 2021 de Nederlandse afgevaardigde is. Ook veel andere landen hebben al verklaard volgend jaar dezelfde artiest te sturen.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren