Serie De regels van Floor wint Emmy Kids Award

Door ANP, dinsdag 31 maart 2020 15:01, bron: ANP

Het eerste seizoen van de jeugdserie De regels van Floor heeft een Emmy Kids Award gewonnen. Dat maakte de Academy dinsdag via een livestream bekend. De coproductie van NL Film en de VPRO is geregisseerd door Maurice Trouwborst en was genomineerd in de categorie beste serie. De International Emmy Kids Awards zijn wereldwijd de meest gerenommeerde prijzen voor internationale kinderprogramma's.

Producent van NL Film Kaja Wolffers vindt het "een ontzettende eer om zo'n prestigieuze internationale prijs te ontvangen". "Het bewijst dat iets typisch Nederlands als Floor uitstekend kan reizen. Wij zijn trots dat we zo veel afleveringen van deze prachtserie hebben mogen produceren met de VPRO", zegt Wolffers.

De jeugdserie De regels van Floor, gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Marjon Hoffman, draait om de eigenwijze Floor. In haar wereld bedenken kinderen, net als volwassenen, hun eigen regels. Floor staat iedere aflevering weer voor belangrijke dilemma’s. Floor wordt gespeeld door jong talent Bobbie Mulder, broer Kees door Ole Kroes, vader Jan door Ferdi Stofmeel en moeder Irma door Elisa Beuger.

Eerdere successen

In 2018 won het eerste seizoen van De regels van Floor een Cinekid Leeuw Juryprijs voor Beste Fictieserie en afgelopen jaar de Cinekid Nationale Publieksprijs Bovenbouw. De serie is inmiddels ook verkocht aan zenders in België, Denemarken, Duitsland en Frankrijk. Op dit moment wordt seizoen drie uitgezonden, elke zondag om 09.00 uur bij NPO Zapp.

Ook België valt in de prijzen met een Emmy Kids Award voor het programma Nachtraven, dat gemaakt wordt door productiehuis De Mensen en Ketnet. De International Emmy Kids Awards worden jaarlijks uitgereikt aan televisieprogramma's die buiten de Verenigde Staten worden gemaakt.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren