Veel meer kijkers voor BVN door coronacrisis

Door ANP, dinsdag 31 maart 2020 17:00, bron: ANP

Nederlanders in het buitenland maken de afgelopen weken veel meer gebruik van de diensten van BVN dan voor de coronacrisis. Via internet en de app keken 32 procent meer mensen, laat de NPO weten. Vooral de toespraken van minister-president Mark Rutte en koning Willem-Alexander werden massaal gevolgd in het buitenland.

BVN biedt dagelijks wereldwijd via satelliet en online een belangrijke selectie van programma’s van de Nederlandse en Vlaamse publieke omroep. "Ik ben bijzonder trots dat we dit tijdens deze crisis met een klein maar betrokken team dagelijks weten te realiseren", zegt BVN-netmanager René van Baaren. "Net als naar de andere NPO-zenders, kijken nu ook naar BVN veel meer mensen dan gebruikelijk."

BVN zendt onder meer de (extra) NOS Journaals en nieuwsprogramma's als EenVandaag, Nieuwsuur en de talkshow Op1 uit. De doelgroep van BVN bestaat uit bijna 2 miljoen mensen; ruim 1 miljoen Nederlanders en zo’n 600.000 Belgen die in het buitenland wonen. Reizigers die in het buitenland zijn gestrand, komen daar nu nog bovenop.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren