Freek de Jonge zou ic-bed opgeven voor jonger iemand

Door ANP, dinsdag 31 maart 2020 21:22, bron: ANP

Freek de Jonge zou een bed op de intensive care zo opgeven aan een jonger iemand mocht hij met het coronavirus besmet raken en in het ziekenhuis belanden. De 75-jarige cabaretier, die zich overigens nog kerngezond voelt, is niet bang voor de dood, zegt hij in de #BOOS Anti Coronadepressie Podcast van Tim Hofman.

"Ik ben niet bang. Ik hoef niet bang te zijn, ik sta niet aan het begin van mijn leven. Als mijn leven morgen zou eindigen, dan neem ik daar wel genoegen mee", aldus Freek. De theatermaker is zich ervan bewust dat hij in de risicogroep valt en dat hij ziek kan worden. "Zeker het kan. Maar ik heb mijn leven geleid. En elke dag is er weer één, ik geniet nog van alles."

Het scenario dat hij ziek zou kunnen worden en in het ziekenhuis kan belanden heeft Freek al met zijn vrouw Hella besproken. "Heeft het nog wel zin om naar de ic toe te gaan?", vraagt hij zich bijvoorbeeld af. "Want ik begrijp dat 50 procent die er heen gaat het niet overleeft. En nog eens de helft van die overlevers is voor de rest van z'n leven beschadigd."

"Ik maak graag plaats voor een ander", vervolgt Freek later als Tim hem confronteert met de vraag over ic-bedden. "Ik vind dat een jonger iemand op dit moment wel voor gaat."
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren