Operahuizen overal ter wereld maken nu mondkapjes

Door ANP, woensdag 1 april 2020 07:30, bron: ANP

Vrijwel alle grote operahuizen ter wereld proberen zich nuttig te maken, nu alle theaters dicht zijn vanwege de coronacrisis. De kostuumafdelingen van talloze grote operagezelschappen zijn massaal mondkapjes aan het naaien, om het structurele tekort aan beschermingsmaterialen voor zorgpersoneel te verkleinen.

Dat blijkt uit een inventarisatie van NPO Radio 4. Bij het operahuis in Bonn maken vijf kleermakers in vaste diensten per week meer dan duizend wasbare mondkapjes.In Duitsland zijn talloze andere grote operahuizen die hetzelfde doen, zoals Berlijn, Mainz, Heidelberg en Baden-Baden. Sommige kledingateliers maken zelfs witte jassen voor artsen.

Ook in de VS gebeurt dit overigens. Onder meer in Atlanta en bij de Minnesota Opera werken kostuumafdelingen dag en nacht om tienduizenden mondkapjes af te leveren.

In Nederland zijn ook kledingontwerpers van films en tv-series hard bezig met het vervaardigen van mondkapjes. Een provisorisch 'uitzendbureau' van Diederik Ebbinge en Roosmarijn Luyten voor acteurs en medewerkers uit de filmsector, zorgt dat de mondkapjes bij het Rode Kruis terechtkomen.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren