Winnares Cabaretfestival geeft quarantaine-concert onder raam

Door ANP, woensdag 1 april 2020 08:06, bron: ANP

Lisa Ostermann, die in februari het prestigieuze Leids Cabaret Festival won, organiseert sinds deze week quarantaine-concerten. Samen met Femke Arnout en Myrthe Huber, twee medestudenten van de Amsterdamse Toneelschool, zingt zij onder het raam van mensen die een hart onder de riem verdienen hun lievelingslied.

De nummers die mensen aanvragen, variëren van Charles Aznavour tot Guus Meeuwis, van Neil Young tot Bløf. Ook Ramses Shaffy is erg populair onder ouderen. "Dat vinden mensen in deze tijden heel hoopgevend", zei Ostermann bij NPO Radio 5.

Ook vroeg een oma een lied aan voor haar kleinzoon die jarig was. "De reacties zijn geweldig, het heeft iets ouderwets romantisch." Het drietal vraagt soms mede-studenten om ook te komen optreden, als zij bijvoorbeeld een bepaalde stijl of artiest goed onder de knie hebben.

Amsterdam

De artiesten treden vooral op in Amsterdam. "Vervoer naar andere steden is op dit moment wat ingewikkeld", verontschuldigt ze zich. Maar als mensen op andere plekken het initiatief willen overnemen, mag dat natuurlijk.

Ostermann was net aan haar overwinningstournee begonnen toen alle theaters hun deuren moesten sluiten. Zij hoopt na de coronacrisis zo snel mogelijk weer op het podium te staan.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren

Gekoppelde artiesten