Zoon David Bowie maakt grap over tv-serie rond zijn vader

Door ANP, woensdag 1 april 2020 21:21, bron: ANP

Duncan Jones, de zoon van David Bowie heeft op Twitter een veel bekeken 1 aprilgrap gemaakt. De filmmaker postte een foto van een pop die een kruising lijkt tussen Bowie en Wallace, het animatiefiguurtje uit de serie Wallace and Gromit. Hij deed voorkomen alsof er een serie was gemaakt rond het Bowie-figuurtje.

"Ongelofelijk trots vandaag om de release van de EERSTE AFLEVERING van de @aardman-animatie te kunnen aankondigen ... BOWIE TV-SERIE!", schreef hij. Aardman Animation is het bedrijf dat Wallace and Gromit maakt. Om zijn grap kracht bij te zetten, had hij een link geplaatst. Volgers dachten waarschijnlijk dat ze een trailer van de serie te zien kregen. Ze kwamen echter bedrogen uit, want wat ze zagen was een videoclip van Rick Astley.

Zijn volgers konden de grap wel waarderen. "Je bent een wreed mannetje", schreef een van hen. "Dit is waarschijnlijk een van de beste ideeën die iemand kan bedenken. Zorg dat het gebeurt", schreef een andere volger. Die kreeg veel bijval. "Je beseft natuurlijk wel dat je die serie nu wel MOET gaan maken", kreeg Duncan ook als commentaar.

De filmmaker houdt zich voorlopig op de vlakte. Bij een reactie plaatste hij een smiley en ook schreef hij: "Ik maak het goed met jullie." Intussen is de tweet al bijna 5.000 maal geliked.

Duncan Jones maakte als filmmaker in 2009 zijn debuut met Moon. Daarvoor kreeg hij meteen een BAFTA.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren