logo songteksten.net

Brigitte Kaandorp at op afstand kroket met oude moeder

Brigitte Kaandorp vindt het net als veel andere Nederlanders heel lastig dat zij haar oude moeder in deze coronatijden nauwelijks kan bezoeken. Het meest intieme contact dat zij afgelopen week hadden, was dat zij op afstand van anderhalve meter een broodje kroket met elkaar hebben gegeten.

"Uiteraard op ruime afstand van elkaar en na grondig handen wassen, maar dat houdt de moed er in", schrijft Kaandorp in een blog op haar website. "Want kerk, gym, thuiszorg en gezellig contact met vrienden en buren is nu niet mogelijk. Als onze oude oudertjes nu iets krijgen is het afgelopen, dus die houden we nauwlettend in de gaten."

Het valt de comédienne minder zwaar zichzelf bezig te houden dan ze vreesde. "Zelf ben ik gewend om, als ik niet op tournee ben, maanden achtereen structuurloos door het leven te gaan. Niets nieuws dus. Ik heb groot respect voor ouders die nu zelf vanuit huis door moeten werken, terwijl hun kinderen ook thuis zijn en hun schoolwerk moeten maken."

Onstuimig leven

Kaandorp hoopt wel dat zij haar huidige tournee kan inhalen, en dat de nieuwe show met Jenny Arean volgend jaar doorgaat. 'Dat wordt een vrolijke, rijke show. Twee luidruchtige vrouwen, twee onstuimige levens en een onverwoestbaar repertoire. Mét een klein orkestje om alles smaakvol te begeleiden. En met de nodige humor natuurlijk."

Die tour staat in potlood in de agenda’s van de theaters. "Maar weten niet of die vanaf november vlekkeloos van start kan gaan, al was het maar omdat we voorlopig niet kunnen repeteren of bij elkaar komen. We laten het van de loop van de gebeurtenissen afhangen of die show uiteindelijk in de verkoop gaat. Veel onzekerheid voor iedereen dus. Voor de muzikanten waar we mee op pad zouden gaan, voor de technici, de regisseuse, de productie, voor de theaters."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren