logo songteksten.net

Hart van Nederland-drone die steunbetuiging filmt groot succes

De speciale drone van Hart van Nederland die elke dag in een andere gemeente over Nederland vliegt om persoonlijke boodschappen over te brengen tijdens de coronacrisis, is succesvol. Al enorm veel mensen hebben gemeld dat ze een boodschap willen achterlaten, zegt het programma. De filmpjes, waarin mensen via spandoeken, tekeningen, of door te zwaaien hun boodschap overbrengen, zijn dagelijks te zien aan het eind van de uitzending van Hart van Nederland.

De speciale drone vloog al over het Overijsselse Hardenberg, Vught in Brabant, Middelburg in Zeeland en boven de regio Winschoten in Groningen. "We kiezen elke keer een nieuwe gemeente in een andere provincie. We kijken ook vanuit waar de aanmeldingen binnenkomen van mensen die een initiatief hebben", zegt Marc Veeningen, hoofdredacteur van Hart van Nederland. Daarvan komen al "enorm veel" binnen. "Vanaf het eerste moment dat we aankondigden te gaan filmen met de drone stroomden de aanmeldingen binnen, en dat wordt steeds meer. Mensen zijn enthousiast."

Het Vlaamse VTMnieuws en HLN boekten eerder succes met het drone-item. Zij sturen al zo'n twee weken een drone in de lucht en ontvangen steeds meer aanmeldingen van Vlamingen die hun coronaboodschap willen overbrengen. "Het is fijn om te merken dat deze actie ook leeft onder Nederlanders. Ik denk dat het prettig is dat mensen alsnog van zichzelf kunnen laten horen en iets voor elkaar kunnen doen in deze moeilijke tijd."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren