logo songteksten.net

Audioplatform SoundCloud maakt miljoenen vrij voor artiesten

SoundCloud heeft een steunprogramma gelanceerd om artiesten bij te staan in de coronacrisis. Het audioplatform heeft zo’n 5 miljoen euro in een fonds gestopt waarmee gebruikers de gelegenheid krijgen meer geld te verdienen met hun materiaal.

Via een speciale button kunnen fans artiesten direct steunen door middel van andere door muzikanten veel gebruikte platforms als Bandcamp en Kickstarter.

Ook komt SoundCloud met een nieuwe marketingtool. Met Repost wordt het voor artiesten makkelijker geld te verdienen met hun materiaal. Daarnaast komt er ook nog een speciale Repost Select voor een door SoundCloud uitverkoren groep artiesten. Die worden geholpen met marketing en andere zaken om hun tracks aan de man te brengen. In deze dienst steekt het bedrijf ook nog eens een slordige 10 miljoen euro.

SoundCloud heeft naar eigen zeggen maandelijks 175 miljoen unieke luisteraars. De dienst telt 76 miljoen geregistreerde gebruikers. Dat zijn artiesten, bandjes, dj’s, platenlabels en producers die materiaal uploaden.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren