Disney stuurt 'niet-essentiële' werknemers met verlof

Door ANP, vrijdag 3 april 2020 03:16, bron: ANP

The Walt Disney Company gaat 'niet-essentiële' werknemers vanaf 19 april met onbetaald verlof sturen vanwege de coronacrisis.

Disney is hard getroffen door de coronapandemie. De pretparken van het bedrijf zijn gesloten en de cruisemaatschappij van het 'huis van de muis' ligt stil. Ook zijn veel films die de entertainmentreus dit jaar zou uitbrengen uitgesteld. Volgens Deadline zullen de maatregelen het eerst ingaan bij de parken. The Walt Disney Company is eigenaar van Disneyland in Californië, Disney World in Florida en Disneyland Paris, en heeft een minderheidsbelang in de parken in Shanghai en Hongkong.

"Er is geen duidelijke indicatie wanneer we onze ondernemingen opnieuw kunnen opstarten", stelt het bedrijf in een verklaring. Daardoor is Disney "gedwongen de moeilijke beslissing te maken om de volgende stap te nemen" en werknemers "wiens banen op dit moment niet noodzakelijk zijn" met verlof te sturen.

Het is niet duidelijk hoeveel werknemers getroffen worden door de maatregel. Disney heeft zo'n 177.000 mensen in dienst in zijn pretparken, hotels en cruisemaatschappij. De met verlof gestuurde werknemers worden niet ontslagen, houden hun zorgverzekering en kunnen aanspraak maken op werkloosheidsuitkeringen, stelt het bedrijf.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren