logo songteksten.net

Fred Perry brengt collectie Winehouse toch uit

(Novum) - Het Britse modemerk Fred Perry brengt drie collecties die ontworpen zijn door Amy Winehouse toch op de markt. De zangeres werkte sinds 2010 aan de kleding, waarvan de herfst-wintercollectie van 2012 de laatste is.

Op de website van het merk is te lezen dat lang en diep is nagedacht over het uitbrengen van de kleding. Toen de nabestaanden van Winehouse hun zegen aan de collectie gaven, besloot Fred Perry de kleding toch te verkopen. "Amy was erg gepassioneerd over de samenwerking en haar hand is in elk stuk duidelijk te herkennen."

De opbrengst van de verkoop wordt gedoneerd aan de nog op te richten Amy Winehouse Foundation. "De complete verdiensten, plus een donatie van Fred Perry, komen ten goede aan de Foundation", zegt vader Mitch tegen de Britse krant Daily Telegraph.

Amy Winehouse werd op 23 juli dood gevonden in haar woning in Londen. De zangeres werd 27 jaar en werd op 26 juli gecremeerd. De resultaten van het toxicologisch onderzoek naar de oorzaak van haar dood worden later deze maand verwacht.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren