Britse Pride afgelast vanwege corona

Door ANP, vrijdag 3 april 2020 10:15, bron: ANP

Het grootste Pride-evenement in het Verenigd Koninkrijk is afgelast vanwege het coronavirus. Het evenement zou in Brighton plaatsvinden op 1 en 2 augustus, en wordt doorgeschoven naar volgend jaar. "Er zijn veel evenementen in juli en augustus die nog wel doorgaan, maar om een grote teleurstelling bij onze vrijwilligers, gemeenschap en het publiek te voorkomen, hebben we toch het moeilijke besluit genomen de jubileumviering van Pride niet door te laten gaan", zo schrijft de organisatie.

"We zijn geschokt door de ongekende wending van gebeurtenissen in de afgelopen weken, vooral als we kijken naar de catastrofale gevolgen op de gezondheid en de economie die deze pandemie heeft op leden van onze gemeenschap." Het grote Pride-festival trekt bezoekers van over de hele wereld, en de organisatie vindt het te riskant het festival door te laten gaan terwijl er reisbeperkingen en richtlijnen voor sociale afstand bestaan.

Kaartjes voor het evenement blijven volgend jaar geldig. Pride Amsterdam, dat van 25 juli tot 2 augustus plaatsvindt, is vooralsnog niet afgelast.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren

Gekoppelde artiesten