Grote reclamebeurs in Cannes een jaar uitgesteld

Door ANP, vrijdag 3 april 2020 10:41, bron: ANP

Cannes Lions, een van de grootste reclamebeurzen ter wereld, gaat dit jaar definitief niet door. De beurs vindt altijd plaats in juni; de organisatie had eerder de hoop uitgesproken om het evenement in oktober te laten plaatsvinden.

Maar ook dit plan laten zij nu varen, meldt vakblad Variety. De volgende Cannes Lions vindt plaats in juni 2021. De organisatie ziet op korte termijn geen einde aan alle restricties in verband met het coronavirus. De Franse overheid heeft alle evenementen en bijeenkomsten voor de komende tijd verboden.

Dit betekent vermoedelijk ook dat het prestigieuze Filmfestival van Cannes dit jaar niet door zal gaan. Het grootste filmevenement van Europa vindt normaal half mei plaats. De organisatie hoopte de editie van dit jaar nog te kunnen verschuiven naar eind juni, begin juli. In de competitie zou onder meer de nieuwe film Benedetta van regisseur Paul Verhoeven vermoedelijk worden opgenomen.

Het festivalpaleis in de Franse badplaats wordt momenteel gebruikt als opvangcentrum voor een groep van tussen de vijftig en zeventig daklozen in Cannes. Voor deze mensen zijn provisorische bedden geregeld. Ook kunnen zij zich wassen in het festivalpaleis en is er eten voor ze geregeld.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren