Ook recente Nederlandse bioscoopfilms online te zien

Door ANP, vrijdag 3 april 2020 11:18, bron: ANP

Een aantal grote Nederlandse filmtitels die nog in de bioscopen te zien waren toen de coronacrisis uitbrak, zijn vanaf vrijdag online te bekijken. De titels zijn te zien via Pathé Thuis, de streamingdienst van bioscoopexploitant Pathé. De Nederlandse bioscopen zijn in elk geval tot 1 juli gesloten vanwege het coronavirus.

Het gaat onder meer om de familiefilm Kruimeltje en de strijd om de goudmijn, de dramafilm Suriname en de romantische komedie Huisvrouwen bestaan niet 2. Kruimeltje en Suriname waren sinds half februari in de bioscopen te zien. Huisvrouwen bestaan niet 2 draaide al vanaf de kerstvakantie.

Veel bioscoopfilms zijn inmiddels legaal online te kijken. Tot de buitenlandse titels die al eerder op streaming beschikbaar kwamen tijdens de coronacrisis, behoren hits als de horrorfilm The Invisible Man en meervoudig Oscarwinnaar Parasite. Ook de populaire animatiefilm Sonic, over het supersnelle egeltje dat bekend is van de populaire Sega videogame, is vanaf half april te zien op Pathé Thuis.

Titels die het goed deden in het arthouse-circuit, zijn veelal te kijken via de streamingdienst Picl. Hier is onder meer de bekroonde documentaire Mijn Rembrandt en vrijwel alle titels van het Movies That Matter-festival tegen betaling te kijken. Vanaf half april is op Picl ook J'accuse, de nieuwe film van de omstreden Roman Polanski te zien.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren