Ilse DeLange boekt succes in Duitsland

Door ANP, vrijdag 3 april 2020 11:59, bron: ANP

Ilse DeLange brengt vrijdag haar nieuwe single Changes uit. De song, die door NPO Radio 2 is verkozen tot TopSong, gaat over hoe je uit je comfortzone moet stappen om tot veranderingen te komen bij jezelf en bij je omgeving. Het nummer wordt groot opgepakt in Duitsland, waar het vanaf aanstaande zondag dient als intromuziek van Bauer Sucht Frau, de Duitse variant van Boer Zoekt Vrouw.

Ook is de Almelose zangeres vanaf mei wekelijks te zien en te horen in het Duitse tv-programma Sing Meinen Song - Das Tauschkonzert, dat te vergelijken is met het Nederlandse programma Beste Zangers. Ilse is hierin te zien naast zangers als Michael Patrick Kelly, MoTrip, Nico Santos, LEA, Jan Plewka en Max Giesinger. De opnames vonden eerder dit jaar in Zuid-Afrika plaats.

Het nummer Changes schreef ze al in januari en heeft toevalligerwijs een tekst die aansluit bij de situatie waarin we nu met zijn allen leven, aldus de zangeres. "De meesten van ons proberen vast te houden aan wat we kennen, ik heb die neiging ook", aldus Ilse. "Maar als we veranderingen omarmen, kunnen zij ons ook een verfrissende kijk op onszelf en de wereld om ons heen brengen."
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren

Gekoppelde artiesten