Ayreon geeft Pearl Jam en Dua Lipa het nakijken

Door ANP, vrijdag 3 april 2020 16:12, bron: ANP

Niet de grote releases van Pearl Jam of Dua Lipa maar de Nederlander Ayreon is deze week verrassend de nieuwe lijstaanvoerder in de Album Top 100. Het live-album Electric Castle Live and Other Tales van het rockmetalproject van Arjen Lucassen wint het met afstand van de buitenlandse grootmachten.

Ayreon pakt zodoende zijn tweede nummer 1-notering in de Album Top 100 na The Source in mei 2017. Het succes van die plaat was van korte duur want na een week tuimelde het album van 1 naar 39.

Pearl Jam en Dua Lipa moeten voorlopig genoegen nemen met de tweede en derde plaats. Voor Pearl Jam is het helemaal zuur: al sinds eind 1993 lukt het de band niet meer om de top te bereiken in Nederland. Met het album Vs. was het destijds de eerste en ook meteen de laatste keer.

Dua Lipa verbetert wel haar beste positie met Future Nostalgia. Haar eerste plaat, die Dua Lipa heet, kwam niet verder dan 6. Dat album staat al wel bijna drie jaar onafgebroken genoteerd. Dua Lipa bracht Future Nostalgia een week eerder uit dan gepland in verband met het coronavirus. "Ik hoop dat het jullie aan het lachen en aan het dansen brengt. En ik hoop dat ik jullie trots zal maken", zei ze daarover op Instagram.

Album Top 10 week 14

(notering, tussen haakjes notering vorige week, artiest, Album o.b.v. Album Top 100 samengesteld door GfK Dutch Charts)

1. (-) Ayreon - Electric Castle Live and Other Tales

2. (-) Pearl Jam - Gigaton

3. (-) Dua Lipa - Future Nostalgia

4. (1) The Weeknd - After Hours

5. (-) 5 Seconds of Summer - Calm

6. (2) Frenna - 't Album onderweg naar 'Het Album'

7. (-) Soundtrack - Mocro Maffia II

8. (5) Billie Eilish - When We All Fall Asleep, Where Do We Go

9. (4) Snelle - Vierentwintig

10. (3) Justin Bieber - Changes
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren