logo songteksten.net

Massale aanmeldingen voor Nederlandse drone-acties

Nederlanders melden zich massaal aan om een coronaboodschap te maken voor twee filmende drones. Naast Hart van Nederland, dat vorige week begon met vliegen voor het item Boodschap tegen corona, laten nu ook het AD en Qmusic samen een drone op in Nederlandse gemeentes. Die drone vloog al over Tilburg en Nijmegen en gaat dinsdag in Rotterdam de lucht in. "We krijgen honderden aanmeldingen en moeten veel meer mensen teleurstellen dan we zouden willen", zegt een woordvoerder van #NLBlijftThuis, de actie van het AD.

"We zien prachtige berichten voorbijkomen en vooral veel dank aan de zorg. Eentje die er tot nu toe uitsprong was het personeel van het Radboudumc dat vanuit het ziekenhuis en vanaf het helidek naar de drone zwaaide. Dat was heel mooi om te zien", vertelt de AD-woordvoerder. "Voor Rotterdam, de thuisbasis van het AD, trekken we alles uit de kast en zijn we twee dagen bezig. We zijn in gesprek met Feyenoord, het ErasmusMC, Ahoy, en ook bekende Rotterdammers willen meedoen. De productie is een hele uitdaging, maar we hopen een positieve noot te zijn in deze donkere tijd."

De twee afzonderlijke drone-acties zitten elkaar niet in de weg. "We hebben allebei onze eigen actie, en stemmen verder niks met elkaar af", zegt hoofdredacteur van Hart van Nederland Marc Veeningen. "Gelukkig is Nederland groot, dus de kans is klein dat we op dezelfde dag op dezelfde plek vliegen."

Het AD merkt dat mensen naast het zware nieuws over het coronavirus behoefte hebben aan luchtigheid. "De drone-video's op onze site gaan door het dak en we krijgen enorm veel positieve reacties. Ook het nummer van DI-RECT dat we onder de video zetten en dat we gratis van hen mogen gebruiken, geeft mensen een soort troost. Het beurt mensen op."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren