Woody Harrelson: coronavirus is een gevolg van 5G

Door ANP, maandag 6 april 2020 15:48, bron: ANP

Afgelopen week zijn op meerdere plekken in Groot-Brittannië zendmasten in brand gestoken of beschadigd door complotdenkers die claimen dat er een verband is tussen 5G-zendmasten en de coronapandemie. Ook acteur Woody Harrelson verspreidt die theorie op zijn Instagram. "Veel van mijn vrienden praten over de negatieve effecten van 5G. Ik heb het nog niet volledig doorgenomen, maar ik vind het erg interessant", schrijft de acteur naast een foto van een rapport over het verband tussen corona en 5G.

In dat rapport wordt onder andere beschreven dat het geen toeval kan zijn dat het coronavirus voor het eerst opdook in Wuhan, waar ook 's werelds eerste 5G-zendmast werd geplaatst. Zijn Instagram-post kreeg zo'n 25.000 likes. Toch zijn veel volgers teleurgesteld in de acteur. "Ah nee, Woody alsjeblieft. Je bent toch niet een van die rare?", zo vraagt iemand zich af. "Stop met dit soort onzin te verspreiden, het is gevaarlijk!", schrijft iemand anders.

Ook rapster M.I.A. twitterde herhaaldelijk over haar angst voor 5G. Zo zei ze dat 5G misschien geen Covid-19 veroorzaakt, maar het zou het genezingsproces vertragen, aangezien het lichaam "moet leren omgaan met nieuwe signalen en golflengtes". Ook plaatste ze een foto van een brandende Britse 5G-zendmast waarbij ze schreef: "Mensen in Engeland steken ze in brand. Ze moeten de torens gewoon uitschakelen tot na de pandemie!" Meerdere Britse hoogleraren noemen de verhalen over 5G "schandalig" en "absoluut volslagen onzin".
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren