logo songteksten.net

Sterren massaal in actie voor Afrika

(Novum) - Een groot aantal sterren komt dinsdag in actie voor de slachtoffers van de hongersnood in Afrika. In het kader van de actie Save the Children gebruiken ruim honderdvijftig beroemdheden hun populariteit op sociale media om aandacht te vragen voor de hongersnood.

Onder anderen Sting, Lady Gaga, Rihanna, Eminem, Britney Spears, Justin Bieber, Kanye West en Shakira nemen deel aan de actie. Ze gebruiken Twitter en Facebook om het belang van donaties voor Afrika onder de aandacht te brengen van hun fans. Het doel is om zevenhonderd miljoen mensen te bereiken, schrijft The Hollywood Reporter.

Ook Bob Marley speelt een belangrijke rol in de actie Save the Children. Zijn High Tide or Low Time uit 1973 is verkozen tot het themanummer van de actie. "Elk kind moet voedsel en water tot zijn beschikking kunnen hebben. Geen kind zou moeten lijden", laat de weduwe van de reggaezanger weten.

Save the Children zal het ingezamelde geld gebruiken om eten, water en medicijnen te leveren. Alleen al in Somaliƫ worden bijna een miljoen kinderen bedreigd door de hongerdood als er geen hulp komt.

In Nederland wordt ook gewerkt aan een inzamelingsactie voor Afrika. 3FM is momenteel bezig een concert te organiseren, getiteld Rock 4 Africa. Wanneer het evenement plaatsvindt is nog onbekend.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren