Discovery maakt serie over hoe Defensie tegen corona strijdt

Door ANP, woensdag 8 april 2020 15:01, bron: ANP

In de vierdelige serie Nederland strijdt tegen Corona volgt Discovery personeel van verschillende defensieonderdelen die betrokken zijn in de strijd tegen het coronavirus. De medewerkers van Defensie nemen de kijker mee bij de hectische werkzaamheden waar zij tijdens de coronacrisis mee worden geconfronteerd.

Defensie werkt achter de schermen hard mee in de strijd tegen het virus, terwijl dit niet altijd even zichtbaar is. Zoals het transport van beademingsapparatuur en de planning van het vervoeren van patiƫnten die moeten worden overgebracht naar ziekenhuizen in het land. Ook wordt militair personeel ingezet in ziekenhuizen om het huidige zorgpersoneel te ontlasten. Daarnaast is de Koninklijke Marechaussee verantwoordelijk voor de grensbewaking en heeft het dagelijks contact met reizigers uit de hele wereld.

De serie laat zien hoe de strijd in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken. "Het is belangrijk en boeiend om te zien wat voor een waardevol werk Defensie doet in deze crisistijd, naast en samen met onze zorgverleners. We zijn vereerd dat we deze serie mogen maken," aldus Tatiana Lagewaard, Channel Director Discovery Benelux.

De eerste aflevering van Nederland strijdt tegen Corona is te zien op zondag 26 april om 20.30 uur bij Discovery. In het eerste deel wordt een inkijkje gegeven in het territoriaal operatiecentrum in Amersfoort, van waaruit Defensie de eenheden aanstuurt die worden ingezet in deze crisistijd.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren