logo songteksten.net

Ook Dit Was Het Nieuws gaat niet langer door ondanks corona

Ook het satirische programma Dit Was Het Nieuws gaat niet langer door dan gepland. Dat heeft de NPO donderdag desgevraagd gezegd. Er volgen nog twee afleveringen; daarna zal de satirische show pas na de zomer terugkeren.

De redactie en de AVROTROS stellen gezien de coronacrisis nog wel een paar extra afleveringen te willen maken. De NPO zou vanwege de kosten niet akkoord zijn gegaan met het voorstel. Een woordvoerder van de Publieke Omroep noemt als reden voor het niet verlengen van de serie "dat er al andere programma's in dat tijdslot gepland staan". Het gaat om het komische programma Even tot hier van cabaretiers Woe en Van der Laan.

Eerder deze week meldde ook Arjen Lubach dat zijn succesprogramma Zondag met Lubach niet langer doorgaat dan gepland. Enerzijds is het team na tien weken "redelijk gesloopt". Maar het besluit zou ook een budgetkwestie zijn.

Beide programma's vestigden de afgelopen weken kijkcijfersrecords. De NPO presenteerde eerder deze week een onderzoek waaruit bleek dat kijkers in deze coronacrisis veel behoefte hebben aan meer humor op televisie.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren