logo songteksten.net

België hakt woensdag de knoop door over festivals

Net als in Nederland bleef het ook in België de afgelopen weken stil over de doorgang van de grote zomerfestivals. Daar komt woensdag verandering in, zo kondigde premier Jan Jambom volgens Vlaamse media donderdag aan in de cultuurcommissie in het Vlaams Parlement. De Veiligheidsraad beslist dan of festivals in mei, juni en juli kunnen doorgaan.

Het is woensdag een belangrijk punt op het overleg van de Veiligheidsraad. "Ik denk dat daar woensdag een beslissing over genomen zal worden", aldus Jambon. Wellicht wordt nog niets besloten voor de evenementen in augustus, maar wel al voor alles wat mei, juni en juli betreft, zei de premier.

Eerder deze week zei minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem dat Belgische festivalgangers zich kunnen opmaken voor een rustige zomer. Volgens hem is de kans groot dat grote festivals als Tomorrowland, Rock Werchter en Pukkelpop, waar ook veel Nederlands naartoe gaan, worden afgeblazen.

In Nederland, waar alle evenementen tot 1 juni zijn afgelast, is nog niets besloten over de grote festivals. Organisatoren van onder meer Pinkpop, Lowlands en Down the Rabbit Hole gaan ervan uit dat deze in principe doorgaan, mits er geen nieuwe maatregelen worden aangekondigd.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren