logo songteksten.net

Martijn Krabbé niet vervolgd

(Novum) - De aanklacht tegen Martijn Krabbé wegens aanranding, verkrachting en mishandeling is geseponeerd wegens gebrek aan bewijs. Dat laat het Openbaar Ministerie dinsdag weten. De beslissing om Krabbé niet te vervolgen is vorige week genomen.

De presentator werd door zijn ex Tessa van Leijenhorst beschuldigd van verkrachting, dan wel een poging daartoe, en mishandeling. De twee zouden elkaar eind april in de haren zijn gevlogen in het huis van Van Leijenhorst.

De advocaat van Krabbé noemt de uitkomst van de zaak 'heel positief'. "Ik schatte wel in dat het deze kant op zou gaan", aldus Stefan Kalff. Volgens hem was het verhaal van Van Leijenhorst 'niet geloofwaardig' en heeft Krabbé zich 'kranig gedragen'. "Hij is gewoon doorgegaan met zijn werk en verscheen live op televisie, terwijl er een enorme druk op hem lag."

Van Leijenhorst stapte begin mei naar de politie. Ook Krabbé deed aangifte van mishandeling. Kalff gaat binnenkort in beraad met de presentator en het OM om te kijken wat er met die zaak gaat gebeuren.

Volgens Shownieuws laat Van Leijenhorst het er niet bij zitten. Haar advocaat, Gerard Spong, zou hebben laten weten dat hij een klacht gaat indienen bij het gerechtshof tegen de beslissing van het OM om de zaak te seponeren. Dan wordt bekeken of de officier van justitie alsnog tot vervolging moet overgaan.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren