logo songteksten.net

Duizenden sluiten zich aan bij online Passion-processie

Kijkers van The Passion hebben zich donderdag tijdens de uitzending in groten getale aangesloten bij een voor de gelegenheid virtuele processie. Aan het einde van de uitzending 'liepen' er bijna 20.000 mensen mee.

Deelnemers konden op een speciale website hun hoop, zorgen en angst delen door berichtjes en video's te sturen. De boodschappen gingen bijna alleen maar over corona. Een deel daarvan werd in de uitzending voorgelezen door verslaggever Anne-Mar Zwart.

Presentator Johnny de Mol legde ook veelvuldig de link naar de coronacrisis terwijl hij de kijker door het klassieke paasverhaal leidde. Zo deelde hij mee dat hij zijn moeder Willeke Alberti mist en dat hij hoopt haar zo snel mogelijk weer te zien.

Hoogtepunten

The Passion zag er dit jaar volledig anders uit. Vanwege het coronavirus werd de uitzending zonder publiek live vanuit het Mediapark in Hilversum gemaakt in plaats van voor tienduizenden mensen in Roermond. Het paasverhaal werd nu aangekleed met hoogtepunten uit de afgelopen negen edities. Onder meer uitvoeringen van Wit Licht van Jeroen van Koningsbrugge uit 2015 en Heb het leven lief door Elske DeWall uit 2017 werden gebruikt.

Het slotlied Geef mij je angst, ook het thema van de uitzending, werd door tientallen meegezongen vanuit eigen huis.

De spelers die dit jaar eigenlijk de hoofdrollen zouden spelen, waren niet te zien ondanks dat er eerder al opnames waren gemaakt.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren