Derde editie Seven Layers Festival mét Dotan online te volgen

Door ANP, vrijdag 10 april 2020 11:50, bron: ANP

Nadat de derde editie van het Seven Layers Festival in 2018 niet doorging omdat er ophef was ontstaan over de 'trollengate' van Dotan, vindt het muziekfeest dit weekend dan toch nog plaats. Vanwege de coronacrisis en de bijbehorende maatregelen is het wel in aangepaste vorm, laat de organisatie vrijdag weten.

De vorige twee edities vonden plaats in Paradiso Amsterdam, maar dit weekend is het festival live via Instagram te volgen. Artiesten kunnen dan inloggen en via de livestream optreden. Tijdens het festivalweekend wordt er bovendien ook geld ingezameld voor het Rode Kruis.

"Dit was uiteraard niet de manier die ik me had voorgesteld om Seven Layers terug te laten komen, maar ik denk dat het nu belangrijker dan ooit is om muziek en positiviteit te delen met fans", laat Dotan weten in een verklaring.

Artiesten die dit weekend optreden zijn Matt Simons, Justin Nozuka, Violet Skies en Sons of the East. In het verleden heeft ook de Schotse singer-songwriter Lewis Capaldi tijdens het Seven Layers Festival opgetreden. "Om artiesten als hij nu arena’s uit te zien verkopen is waanzinnig. Ik zal nooit meer vergeten dat hij voor het eerst op het podium van de Bitterzoet stapte, niemand hem kon verstaan, maar ik iedereen gek zag worden toen hij begon te zingen’’, aldus Dotan.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren