logo songteksten.net

Bassist Johnny Cash & The Tennessee Two overleden

(Novum/AP) - NASHVILLE - Bassist Marshall Grant van Johnny Cash & The Tennessee Two is zondagochtend op 83-jarige leeftijd overleden in de Amerikaanse staat Arkansas. Hij stierf na een slagaderbreuk en een beroerte. Grant was het laatste overlevende lid van het trio waarmee Johnny Cash doorbrak.

De countrymuzikant was bezig met voorbereidingen op een concert waarmee hij geld wilde inzamelen voor de restauratie van het huis waar Cash als jongen woonde. Dat heeft de dochter van Johnny Cash, Rosanna, bekendgemaakt.

Marshall Grant en gitarist Luther Perkins traden op als The Tennessee Two met Cash. De countrygroep kwam in nummers als I Walk the Line, Folsom Prison Blues en Ring of Fire met de nieuwe, revolutionaire boom-chicka-boom-maat.

Grant zei dat aan de creatie van hun handelsmerk geen speciale ingeving voorafging. "Onze onkunde had meer met ons succes te maken dan onze aanleg, en daar schaam ik me niet voor", zei hij ooit in een interview.

Grant en Perkins waren automonteurs in Tennessee toen ze in 1954 door hun collega Roy Cash werden voorgesteld aan broer Johnny. Kort daarna werd de Johnny Cash-beat geboren. Grant speelde tot in de jaren tachtig samen met Cash en trad een tijd op als roadmanager. In 2002 kwam zijn autobiografie I Was There When It Happened uit.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren