logo songteksten.net

Jeroen van der Boom wil 'geen presentatortje' meer spelen

Na ruim een jaar afwezig te zijn op televisie, is Jeroen van der Boom op 11 april terug met zijn nieuwe programma Hoge Bomen. De pauze nam de zanger en presentator om na te denken over zijn volgende stap op tv, SBS6 te overtuigen van zijn nieuwe show en om zich daar vervolgens goed op voor te bereiden.

Na programma’s als Wedden dat ik het kan en Marktplaats was het voor Jeroen duidelijk dat hij iets wilde doen dat beter bij hem past. "Ik vond mezelf niet onderscheidend genoeg op televisie. Er zijn genoeg anderen die veel beter zo’n amusementsprogramma kunnen maken. Dat ‘presentatortje spelen’ vind ik best leuk, maar piano spelen is mijn eerste natuur. Wat sta ik hier dan te doen?", zegt de zanger tegen BuzzE.

Toen kwam al snel het idee voor Hoge bomen, dat eigenlijk is voortgevloeid uit zijn eerdere programma De beste liedjes van. Anders is dat Jeroen nu niet samen met een muzikale gast de favoriete nummers van hem of haar speelt, maar een intiem portret maakt waarin muziek niet de centrale rol speelt. Wel speelt hij liedjes die persoonlijk voor ze zijn.

Keukentafelgesprekken

SBS6 was niet direct overtuigd. "Ik wilde graag een programma van een uur maken waarin je echt de tijd neemt voor je gast. Dat klonk niet gelijk spannend. Ik heb me er echt in vastgebeten en moeite gedaan om dit programma te mogen maken. Gelukkig lukte het en kreeg ik de mogelijkheid."

Door Jeroen zelf gekozen gasten als Louis van Gaal, Sylvie Meis, Martien Meiland en Rachel Hazes worden van achter de piano geïnterviewd. "Ik heb iedereen persoonlijk benaderd en moeten overtuigen. Het zijn allemaal mensen in wie ik oprecht geïnteresseerd ben. Dat vond ik heel belangrijk, want dat ziet de kijker ook. Het heeft gezorgd voor openhartige keukentafelgesprekken."

Lelijk zijn

Hoewel Jeroen zich veilig voelt achter een piano, was het voor hem wel wennen om zelf een minder grote rol te hebben in een programma. "Ik ben als artiest en als presentator gewend op de voorgrond te staan. Dit gaat om de gast, dus dat ik het perfect moet doen is niet meer zo belangrijk. Je mag lelijk zijn en het was gek om mezelf ook zo te zien. Het is vergelijkbaar met dat je een foto wilt maken met je telefoon en dat hij dan onverwacht op selfiestand staat. Zie je ineens je onderkin en je wallen."

Dat de presentator zichzelf opzij zette, graag alles wilde weten van zijn gasten en zich goed had voorbereid leverde hele openhartige gesprekken op. "De gasten komen normaal over iets praten vanwege iets actueels. Hier nemen we alle tijd om ze te leren kennen. Daardoor voelden ze zich vrij om opener te zijn dan ze normaal zijn op tv."

Jeroen hoopt dat hij bij succes de kans krijgt voor een tweede seizoen. Een lijstje met gasten heeft hij al klaar. "Ik zou heel graag met bijvoorbeeld premier Mark Rutte of NikkieTutorials willen praten. Mensen waar ik benieuwd naar ben en waar ik meer van wil weten."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren