logo songteksten.net

Oscarwinnaar Parasite is ook on demand een grote hit

De film Parasite, met vier beeldjes de grote winnaar bij de Oscars eerder dit jaar, is ook op alle grote on demand-platformen in Nederland een grote hit. Dat meldt distributeur September Films desgevraagd. De zwarte komedie werd eerder via de streamingdiensten gelanceerd vanwege de coronacrisis en de sluiting van alle bioscopen.

Parasite stond tot die de coronaquarantaine al maanden in de top 10 van best bezochte bioscoopfilms. Meer dan 400.000 mensen kochten een kaartje, een absoluut record voor een Aziatische film. Ook online is Parasite een grote hit, beaamt de distributeur.

Sinds de lancering staat de film bij alle grote on demand-platformen doorlopend in de top 3 van best bekeken films. Bij Pathé Thuis kwam de film bij verschijning op de eerste plaats binnen, en ook bij Ziggo en iTunes verscheen de film direct in de top 3. Opvallend is ook dat de verkoop van de dvd en blu-ray van de film door het dak gaat. "Dit zijn aantallen die wij al jaren niet meer hebben gezien", aldus een zegsvrouw.

De zwarte komedie Parasite van regisseur Bong Joon Ho won talloze grote prijzen, waaronder een Gouden Palm, de prijs van de Nederlandse critici als beste film van het jaar en vier Oscars, waaronder die voor beste film. Parasite gaat over een arm gezin dat op slinkse wijze een plek weet te bemachtigen in het leven van een steenrijke familie.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren