logo songteksten.net

Serie Empire moet einde openlaten

Fans van serie Empire zullen er misschien nooit achter komen hoe het verhaal rond de familie Lyon had moeten aflopen. De makers van de serie lieten dinsdag weten dat de laatste twee afleveringen van de show zijn geschrapt.

Empire zit momenteel in het zesde en laatste seizoen. Dat zou twintig afleveringen bevatten, en in de laatste episode moest onder meer een eerder opgebouwd mysterie worden opgelost. Dat zal niet gebeuren: makers Danny Strong en Lee Daniels bevestigden dinsdag dat de achttiende aflevering van de serie het einde voor Empire betekent.

Coronavirus

Cast en crew van de serie werkten aan de opnames van de negentiende aflevering van het laatste seizoen toen het coronavirus uitbrak en de set in Chicago werd gesloten. Enkele scènes uit die episode die wel zijn gefilmd, zijn toegevoegd aan de achttiende aflevering, nu dus de laatste voor de serie afzwaait.

Strong en Daniels hebben toch nog hoop ooit het geplande einde van de show met de kijkers te delen. Ze stellen in hun statement zelfs dat het mogelijk is dat de finale ooit nog eens gefilmd wordt en los wordt uitgezonden.

Empire ging in 2015 van start en vertelt het verhaal van de familie Lyon, die een hiphoplabel bestiert. De serie kreeg te maken met een schandaal toen een van de hoofdrolspelers, Jussie Smollett, in 2019 beweerde dat hij slachtoffer was geworden van een homofobe en racistische aanval op straat. Later werd hij aangeklaagd voor het doen van een valse aangifte.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren