logo songteksten.net

David Lynch geeft gratis meditatiecursussen aan zorgmedewerkers

David Lynch heeft zo zijn eigen manier om te helpen tijdens de coronacrisis. De Twin Peaks-regisseur en fervent meditatiebeoefenaar biedt via zijn organisatie zorgmedewerkers gratis cursussen aan voor transcendente meditatie, laat Lynch weten aan de New York Post.

De regisseur spoort alle medewerkers in de zorg aan om zich aan te melden via de website van de David Lynch Foundation. Dat moet ze helpen weer op te laden. "Ze zeggen dat dit een soort oorlog is en het virus is de vijand. De dokters en verplegers staan aan de frontlinie. Ze staan onder ontzettend veel stress en sommigen zijn, nadat de oorlog voorbij is, als soldaten die terugkeren uit oorlogsgebied."

De 74-jarige Lynch gelooft daarnaast dat het longvirus een teken is dat de wereld de verkeerde kant is opgegaan. "Ik heb het gevoel dat Moeder Aarde heeft ingegrepen en heeft gezegd: laten we deze gekke wereld even stoppen zodat mensen kunnen reflecteren en nadenken wat ze aan het doen zijn als mensen op deze planeet."

De regisseur heeft hoop dat de wereld ten goede verandert. "Ik denk dat de wereld anders is wanneer het virus weg is. Ik denk dat het veel van het oude meeneemt en het nieuwe wordt beter... een lievere plek. Ik denk dat het de wereld nu al verenigt."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren