logo songteksten.net

GTST trekt meer dan miljoen kijkers

Goede Tijden Slechte Tijden heeft woensdagavond meer dan een miljoen kijkers getrokken. De dagelijkse soapserie heeft daarmee zelfs een plekje in de top 10 van best bekeken programma’s van de avond verworven, blijkt uit de donderdag gepubliceerde cijfers van de Stichting Kijkonderzoek.

GTST worstelt al langere tijd met dalende kijkcijfers. In het verleden trok de serie dagelijks meer dan een miljoen kijkers, maar zelfs de seizoensopener trok dit seizoen niet meer dan 665.000 mensen. RTL-programmadirecteur Peter van der Vorst kondigde een paar maanden geleden aan dat hij de serie weer dichter bij de kijker wilde brengen.

De verhaallijnen moesten weer "persoonlijk, herkenbaar en dichtbij" worden. Onder meer de toevoeging van Johnny Kraaijkamp en Cas Jansen aan de cast moest hiervoor gaan zorgen. RTL moet de soapserie overigens wel vroegtijdig stoppen dit jaar. De laatste aflevering wordt eind mei uitgezonden in plaats van eind juni, omdat door de coronacrisis al ruim een maand geen nieuwe scènes meer kunnen worden gedraaid.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren