logo songteksten.net

Yentl en De Boer maken vervolg op lied Annie M.G. Schmidt

Cabaretduo Yentl en De Boer heeft een vervolg gemaakt op het nummer Het is over van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink. Schmidt en Bannink schreven het nummer ruim vijftig jaar geleden voor de musical Heerlijk duurt het langst. De ode aan een stukgelopen huwelijk geldt als een van de beste Nederlandstalige kleinkunstnummers uit de geschiedenis.

Yentl en de Boer hebben nu Het is begonnen geschreven, een vervolg op Het is over. In Het is begonnen wordt het verhaal van de jonge maƮtresse uit het oude nummer voor het voetlicht gebracht. De single wordt vrijdag gelanceerd samen met een nieuwe opname van Het is over, gezongen door Jenny Arean. Zij vertolkte het lied eerder op het podium in de musical Heerlijk duurt het langst.

"Ons vervolg grijpt veelvuldig terug op details uit het origineel, de liedjes vertellen samen het hele verhaal", aldus Yentl en De Boer "Daarom zijn we ontzettend blij dat Jenny bereid was het lied na al die jaren voor deze combi-single opnieuw op te nemen. De verstreken tijd en extra levenservaring maken deze nieuwe vertolking van het nummer nog ontroerender."

De drie dames werden vorig jaar door het Amsterdams Kleinkunst Festival aan elkaar voorgesteld. Tijdens De Avond van de Kleinkunst in De Kleine Komedie in Amsterdam brachten diverse artiesten een speciaal geschreven antwoord op iconische kleinkunst-liedjes uit het verleden.

De dubbelsingle Het is over / Het is begonnen is beschikbaar op streaming-platformen als Spotify, Deezer en Apple Music/iTunes.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren