logo songteksten.net

Sidney Samson strikt Lil Jon voor nieuwe single

(Novum) - De Nederlandse dj en producer Sidney Samson heeft een aantal grote Amerikaanse hiphopsterren weten te strikken. Zo is in het nummer Mutate rapper Lil Jon te horen. Het nummer met de zanger, bekend van de hit Yeah, verschijnt binnen een aantal weken. Ook Black Eyed Peas-frontman Will.i.am en Lil Wayne vielen voor de klanken van Samson.

Wanneer het nummer Mutate precies verschijnt, is nog niet bekend. "De track is klaar, maar het wachten is op goedkeuring van alle managers en labels", licht een woordvoerder van Samsons boekingsbureau toe.

Samson liep Will.i.am tegen het lijf tijdens zijn Amerikaanse tournee. Het klikte en de twee wisselen sindsdien geregeld demo's uit. "Het is fantastisch om de kans te krijgen met zo'n megatalent in een studio te zitten en samen muziek te maken", zegt de Nederlander over de samenwerking met de zanger.

Terwijl de producer in de studio bezig was met Will.i.am kwam Lil Jon binnenwandelen. Uit die ontmoeting komt de single Mutate voort. "Ongelofelijk hoe snel het kan gaan in de USA."

Ook de samenwerking tussen Samson en Will.i.am is vruchtbaar. "We hebben op basis van een aantal demo's, die ik hem al eerder gestuurd had, zowel een geweldige nieuwe dance single voor Will als een kneiter van een hiphop anthem opgenomen."

De Nederlander hoopt dat hij de nummers ooit als single uit kan brengen. "Toen ik in de studio aankwam, bleek dat Will al een rap van Lil Wayne had opgenomen op mijn hiphopdemo. Ook Lil Jon hebben we op de track gezet. Het zal nog een hele klus worden om alle managers en labels zo ver te krijgen dat we ook deze tracks kunnen uitbrengen, maar ik heb er goede hoop op."

Sidney Samson brak in 2009 wereldwijd door met het nummer Riverside, dat in meerdere landen hoog in de hitlijsten eindigde. De 29-jarige, die op zijn veertiende begon met plaatjes draaien, maakt geregeld remixes voor internationale artiesten. Zo maakte hij nieuwe versies van nummers van Pitbull, Katy Perry en Rihanna.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren