logo songteksten.net

Renée van Wegberg krijgt 'droomrol' in Wicked

(Novum) - Renée van Wegberg heeft naar eigen zeggen een 'droomrol' te pakken in de musical Wicked. Ze wordt de alternate van Willemijn Verkaik en deelt daardoor met haar de rol van de groene heks Elphaba.

"Ik ben blij dat ik de kans krijg om deze rol met enige regelmaat te kunnen spelen", vertelt de musicalactrice. "Alles aan deze musical klopt, van de fantastische muziek tot aan de prachtige kostuums en natuurlijk word ik groen, geweldig!"

Van Wegberg stond in 2001 in de finale van de Soundmixshow en won het programma Sterrenjacht in 2004. Ze was eerder te zien als vertelster in de musical Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat, en werd voor deze rol genomineerd voor een John Kraaijkamp Musical Award. Ook vertolkte ze het afgelopen seizoen de rol van Lot in de musical Urinetown.

Wicked is de wereldwijd succesvolle musical over de onwaarschijnlijke vriendschap tussen de blonde, populaire Glinda en de onbegrepen groene Elphaba. De hoofdrollen worden gespeeld door onder meer Chantal Janzen, Willemijn Verkaik, Jim Bakkum, Pamela Teves en Bill van Dijk.

De musical is vanaf 6 november te zien in het Circustheater in Den Haag.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren