Van der Laan en Woe lagen wakker van publiekloze show

Door ANP, maandag 20 april 2020 23:42, bron: ANP

Niels van der Laan en Jeroen Woe zaten in eerste instantie in zak en as toen het coronavirus roet in het eten dreigde te gooien voor de ontwikkeling van het derde seizoen van hun programma Even tot hier. Zonder publiek was het onmogelijk een show te maken, zo was de eerste gedachte.

Vooral Jeroen was er somber over, zei hij maandag in Jinek. "Ik had er echt liefdesverdriet van. Ik heb er wakker van gelegen. Ik dacht: gaan we dit nu niet doen? Ik vind het namelijk zo verschrikkelijk leuk om te doen."

Volgens Niels leek het ook een uitgemaakte zaak. "We maken theater op tv, daar heb je een publiek voor nodig. Dat is actie, reactie", zei hij. Bovendien zouden er ook geen band en ensemble kunnen zijn. "We dachten: het houdt op."

Na een volle week in mineur kwamen nieuwe idee├źn. Niels: "Misschien moeten we dan juist het publiek in quarantaine naar de studio halen op een megascherm." Dat idee is na een paar tests uitgewerkt en gelukt. Het publiek speelt straks live vanuit hun eigen huis virtueel mee.

Het is voor zover bekend voor het eerst dat een programma in coronatijd toch actief gebruikt maakt van publiek. De opnames zijn in april, mei en juni.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren