logo songteksten.net

Alec Baldwin in 2013 geen kandidaat-burgemeester

(Novum) - Alec Baldwin heeft besloten om zijn gooi naar het burgemeesterschap van New York uit te stellen. Verwacht werd dat de 53-jarige acteur zich in 2013 verkiesbaar zou stellen als de termijn van de huidige burgemeester Bloomberg afloopt.

Baldwin stelt zijn politieke ambities echter uit, omdat hij nog een seizoen is verbonden aan de tv-serie 30 Rock. Daarna wil hij aan een universiteit zijn kennis over politiek bijspijkeren, vertelt de acteur aan de Amerikaanse krant The New York Times.

Baldwin denkt dat hij ondanks zijn status van Hollywood-ster niet ver van zijn stadsgenoten af staat en daardoor een goede kans maakt op het burgemeesterschap. "Er zijn mensen die veel verdienen en zich als rijken gaan gedragen. Er zijn ook mensen die veel verdienen, maar niet op die manier denken. Het maakt niet uit hoeveel geld ze hebben, ze blijven zichzelf. Ik plaats mezelf zonder twijfel in die laatste groep."

Baldwin heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij een politieke carrière ambieert. De acteur is overtuigd Democraat en groot fan van president Barack Obama.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren